Swix tilbakekaller dunjakke for barn

Jakken Swix Focus Down Jacket Jr. har en snor i hetten som kan hekte seg fast og dermed utgjøre en risiko for ulykker.

Merkevareselskapet Brav har i en intern kvalitetskontroll avdekket at dunjakken Swix Focus Down Jacket Jr. ikke overholder standarder til klær som selges til barn og ungdom. Jakken har vært i salg fra 2020 og har en snor i hetten som kan hekte seg fast og dermed utgjøre en risiko for ulykker. 

Stanser alt salg

– Vi oppfordrer alle som har kjøpt denne jakken om å slutte å bruke den og levere den tilbake til butikken eller kontakte Brav direkte for å få pengene tilbake. Alt salg av jakken gjennom egne og andres kanaler stanses, sier Brand marketing manager for Swix, Åse-Line Eide i Brav.

Swix Focus Down Jacket Jr. kommer i tre farger. Brav oppfordrer alle som eier en av disse jakkene om å levere de tilbake.

Brav beklager usikkerheten og ulempen dette medfører for kunder og forhandlere. Det er solgt ca 800 jakker av denne typen i Norge.

Går gjennom flere plagg

– Vi tar produktsikkerhet på største alvor, og alle våre produkter skal være laget for trygge og gode opplevelser og aktiviteter. Vi har ingen andre jakker med tilsvarende snor i hetten, men går nå gjennom alle våre produkter til barn og ungdom for å være helt sikre på at de tilfredsstiller krav til kvalitet og sikkerhet, sier Åse-Line Eide.

Tilbakekallelsen gjelder Focus down jacket jr. med produktnr 13162, i fargene rød, blå og sort i størrelsene 116, 128, 140, 152 og 164. Tilbakekallelsen gjelder kun dunjakke til barn/ungdom og ikke Focus Down Jacket til voksne. 

  • For ytterligere spørsmål for kunder og forhandlere, ta kontakt med Brav kundesenter via mail [email protected] eller på tlf 61 22 21 00.
  • Pressehenvendelser: Åse-Line Eide, Brand marketing manager i Swix, via [email protected] eller på 907 30 846