Lundhags trotsar butiksdöden – öppnar butiker i Göteborg och Stockholm

Lundhags går mot strömmen och öppnar sina första Brand Stores på Östra Hamngatan 33 i Göteborg och på Kungsgatan 33 i Stockholm. Målet är att fördjupa relationerna med storstadsborna och stärka varumärket i en tid där konkurrensen hårdnar allt mer på webben.

– Under pandemin har allt fler storstadsbor fått upp ögonen för friluftsliv vilket skapar en bra grogrund för att etablera en hybridbutik som både säljer och reparerar sina produkter samt erbjuder olika inspirerande aktiviteter som ska få fler människor att upptäcka och ta hand om naturen, säger Caroline Karlström, marknadschef på Lundhags.

Antalet fysiska butiker fortsätter att minska. Det senaste butikskartläggningen från HUI (www.hui.se) visar att det fanns 530 färre butiker i landet förra året, jämfört med 2020. Mellan 2017 och 2021 har antalet kedjeanslutna butiker inom klädhandeln minskat med 23% och inom sport och fritid med 9%.

– Det går inte att bortse ifrån att konkurrensen inom e-handeln ökar i takt med att allt fler företag flyttar över sin affär till webben, samtidigt som butiker läggs ner. En stor utmaning framöver blir att optimera relationen och skapa synergier mellan den fysiska och den digitala butiken, säger Caroline Karlström, marknadschef på Lundhags.

Lundhags är starkt förknippat med vandring och sina outslitliga kängor och är av naturliga skäl starka på landsbygden och då framför allt i norr där man har Fabriksbutik med skomakeri. Nu vill man även få storstadsborna att upptäcka såväl friluftslivet som Lundhags produkter genom de nya butikerna som ligger på välkända adresserna i Göteborg och Stockholm. Lundhags egna skomakare från Järpen, produktexperter och ambassadörer kommer med jämna mellanrum att inspirera och dela med sig av kunskap i butiken.

– Butikerna ska visa vilka vi är och ska etablera relationer med människor i storstäderna. Webben som kanal är bra på mycket, men kan aldrig ersätta det fysiska mötet mellan människor, säger Caroline Karlström.

Hållbarhet har alltid varit viktig en del av Lundhags DNA då grundtanken med produkterna är att de ska hålla länge, gärna en livstid. Lundhags kängor kommer med livstids garanti och är gjorda för att kunna repareras.

– Många av våra kunder har sina kängor under hela livet och utvecklar en speciell relation till dem, just denna relation är kärnan i Lundhags och det är den kärnan vi tar vidare till alla kategorier såsom kläder, ryggsäckar, långfärdsskridskor, säger Caroline Karlström.

FAKTA:
Öppningsdatum: 8 december i Göteborg och under det första kvartalet 2023 i Stockholm
Butiksyta: ca 320 kvm per butik

Caroline Karlström
Caroline Karlström, marknadschef på Lundhags

For interviews, photos, price quotes, please contact:

Caroline Karlström: [email protected]

Pressroom, more materials and subscription to press releases: www.lundhags.com/press

The brand Lundhags was established in 1932 by shoemaker Jonas Lundhag, who started to produce shoes and boots in a small workshop in Jämtland in Sweden with the ambition of creating footwear that would last a lifetime. Our ambition remains the same, and function and durability continue to be the key foundations to Lundhags’ philosophy. Today, in addition to shoes and boots, Lundhags develops clothing, backpacks, and skates, and is one of the leading outdoor brands in Scandinavia. Lundhags still makes some boots in Jämtland. Learn more about Lundhags: lundhags.com.

Lundhags is a part of the BRAV Group www.brav.com