BRAV blir bærekraftspartner med BUA

Merkevareselskapet Brav Norway AS og BUA inngår en strategisk samarbeidsavtale. Med avtalen ønsker Brav å bidra til en mer bærekraftig og fornuftig forbruk av sportsutstyr.

Brav Norway AS eier noen av de største merkene på det norske sports- og friluftsmarkedet, som Swix, Ulvang, Helsport og Lundhags. I tillegg til å utvikle skismøring, tekniske klær og friluftsutstyr har selskapet store ambisjoner om en mer bærekraftig forretningspraksis.

I tråd med denne ambisjonen blir Brav ny bærekraftspartner i BUA. I tillegg til en årlig sum på 500.000 kroner bidrar Brav med artikler, videoer og kurs for å hjelpe BUAs låntakere til å ta gode valg når det gjelder bruk av utstyr og bekledning til sport- og friluftsliv.

  • Med denne samarbeidsavtalen ønsker vi å legge til rette for at flere barn og unge kan komme seg ut i naturen uavhengig av bakgrunn, sier CEO i Brav Norway AS, Espen Falck Engelstad.


BUA er Norges største nettverk for utstyrsordninger. Med 208 utstyrssentraler i 165 kommuner har de siden 2016 registrert over 1 million utlån fra sine sentraler.

Ved å tilby gratis utlån av sport- og friluftsutstyr bidrar BUA til å utjevne sosiale helseforskjeller, samtidig får flere barn og unge muligheten til å teste nye aktiviteter og få en mer fysisk aktiv livsstil, uten at det øker forbruket.

  • Rundt halvparten av alle 15-åringer i landet er i dag fysisk inaktive. Med Brav som ny samarbeidspartner har vi fått en mulighet til å snu denne urovekkende utviklingen ved å stimulere til fysisk aktivitet uten at det trenger å koste noe, sier daglig leder Monica Vogt i BUA.


Vedlikehold og reparasjon spiller en viktig rolle i Bravs reise mot en sirkulær forretningsmodell. Espen Falck Engelstad ser for seg at Brav på sikt utvikler egne konsepter for gjenbruk og vil benytte BUA nettverket som sin testarena for nye bærekraftige produkter.

Avtalen vil gjelde fra august 2022 og har i første omgang en tidsramme på 3 år.